Behandlingar för Hästar

gallery/b452e10da9b88b9b597b5f1bbe3e4341.lock

När jag konsulteras för behandling av hästar ser jag alltid till helheten. Innan behandling börjar jag med att föra en journal för att få reda på så mycket som möjligt och få en överblick över hästen. Sedan gör jag en utvärdering, känner på huden, musklerna, rörelse i lederna, hovarna, kollar tänder och tungan, avläser pulsen och rörelsemönstret. Efter det sätter jag in behandling efter hästens behov.

Behandlingarna är alltid helhetsbehandlingar och individanpassade då det är med hästar som med människor och andra individer, att t ex en spänd muskel i halsen kan hos en individ bero på inflammation i en has och hos en annan problem i luftvägarna. Och för bästa resultat är det ju självklart att komma åt och behandla grundorsaken!

Efter behandlingen rekommenderar jag åtgärder som bör följas för bästa hållbara resultat. Brukar säga att jag gör grundjobbet och öppnar upp dörren, sedan är det hästägaren/skötaren som underhåller och ser till att dörren hålls öppen!

 

Under länkarna här bredvid kan du läsa mer om de behandlingar jag utför på hästar!

gallery/vintage_4_inner